Skrevet af Michael Hansen

Nogle vil måske kalde os for vanvittige at afholde European Business Forum i en corona-tid, men sådan ser vi ikke selv på det. Der er masser af gode af historier om det danske erhvervsliv, som bare venter på at blive behandlet og diskuteret.

Hvad er European Business Forum?

European Business Forum er en konference til erhvervslederen, som ønsker at blive klædt på med de nyeste teorier og viden inden for forskellige erhvervsrettede temaer.

European Business Forum blev i 2017, 2018 og 2019 afholdt i Odense, men i år afholdes konferencen i Århus og København. Dette grundet den særlige situation med Corona og maksimalt antal deltagere. Der forventes ikke internationale deltagere i år. Det er også muligt at deltage online.

Årets tema er “competing in a changing world”, som ligger godt i tråd med de udfordringer verdenen har oplevet ovenpå corona-krisen.

Danmark på toppen af verdenen

Et af hovedtemaerne på årets konference tager udspring i International Institute for Management Development (IMDs) 2020 rapport, som omhandler landenes og virksomhedernes konkurrenceevne. Her placerer Danmark sig i den internationale verdenselite med en flot andenplads kun overgået af Singapore, når alle faktorer er opgjort. Nogle af de punkter, hvor Danmark præsterer bedst af alle, er på uddannelse, infrastruktur og produktivitet og effektivitet, mens der er plads til forbedringer på priser, skat og økonomien. 

Disse punkter og IMDs rapport danner rammen om vores formiddagsprogram på European Business Forum 2020.

Eftermiddagens program kommer til at have fokus på, hvordan de danske virksomheder i fremtiden kan udnytte og bibeholde denne position, hvilke strategier og ledelse skal virksomhederne videreudvikle på, for at det gavner dem til at modstå kriser.

Internationale topnavne

European Business Forum har formået at tiltrække nogle af de fremmeste eksperter inden for erhvervslivet til at komme at tale om alt fra Danmarks konkurrenceevne til forandringsparat forretningsledelse  Af navne kan nævnes Peter Fisk, IE Business School, Rebecca Henderson fra Harvard Business School, Lars Thinggaard fra Tech for Life og Arturo Bris fra IMD. Der vil også være repræsentanter fra DTU og AAU, samt CEO´s fra store danske virksomheder til stede.

Flotte lokationer

Konferencen foregår over to dage den 2.december i Aarhus og den 3.december i København samt online.

I Aarhus danner et af byens vartegn rammen om European Business Forum. Det er det smukke kunstmuseum Aros med regnbuen i toppen, som bliver lokationen i smilets by. 

Også i København bliver der tale om en spektakulær og smuk lokation. Her bliver det Ingeniørforeningens (IDA) lokaler på Kalvebod Brygge med Københavns havnefront i baggrunden, hvor slaget skal stå.  

Vi overholder og følger nøje med i ændringerne om Covid-19. Skulle vi mod forventning ikke mødes sammen face to face grundet corona-restriktioner, kan hele eventet tilgås via streaming. Se priser, sponsorer og det endelige program på vores hjemmeside: europeanbusinessforum.eu og følg vores SoMe-kanaler på Facebook og LinkedIn.

For yderligere kommentar kontakt, CEO, Bjarke Wolmar på telefon: 29 44 86 16 eller på bw@europeanbusinessforum.eu